Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Παρουσιάζεται και στο Ηράκλειο το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Ρένας Πετροπούλου Κουντούρη
                  ''Η Μάχρια της Λήθης'''

Σε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της φετινής χρονιάς εξελίσσεται το νέο ιστορικό μυθιστόρημα και δέκατο πέμπτο βιβλίο της Ηρακλειώτισσας ποιήτριας και συγγραφέως Ρένας Πετροπούλου Κουντούρη, ‘’Η Μάχρια της Λήθης ‘’που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη κι αμέσως αγκαλιάστηκε από το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
’Η Μάχρια της Λήθης’’ είναι ένα καινοτόμο μυθιστόρημα, πολυφωνικό, σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση με ιδιαίτερο ύφος και στυλ. Ένα έξυπνα γραμμένο μυθιστόρημα, το οποίο άνετα κατατάσσεται στα ιστορικά καθώς το περιβάλλον στο οποίο κινούνται τα πρόσωπα είναι ιστορικά τεκμηριωμένο, και είναι φανερό όχι έχει καταναλωθεί χρόνος αρκετός για μελέτη προ συγγραφής. Πολυπρόσωπο, με εναλλαγές πολλών τόπων, εκδηλώσεων, εθίμων και παραδόσεων, κλειστών κοινωνιών με προκαταλήψεις, και με κοινό άξονα όλων την ιστορία που δένει τους πρωταγωνιστές, το έργο κινείται το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στο Λασίθι στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη, στις πολυπολιτισμικές Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, στο Αγιασολούκ -πόλη κοντά στο Κουσάντασι-, στη Μασσαλία και στις γειτονιές του Παρισιού του Τουλούζ Λωτρέκ. Σε όλα αυτά τα μέρη η συγγραφέας αποδίδει με μεστό, ζωντανό και δυναμικό τρόπο τις πολλαπλές μεταβάσεις των προσώπων, τα οποία, επεξεργάζεται με κάθε λεπτομέρεια. Τα αναλύει, τους ασκεί κριτική, τα αξιολογεί παρουσιάζοντάς τα με έξυπνο τρόπο, μέσω των ίδιων των εαυτών τους. Το κείμενο προέρχεται φανερά από μια αστείρευτη πέννα που ιντριγκάρει τον αναγνώστη και δεν τον αφήνει να ξεκολλήσει από την μελέτη του, ’’γράφει στην βιβλιοκριτική της η Ιστορικός και συγγραφέας Ευρυδίκη Λειβαδά.
 Το βιβλίο έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στη Σητεία, τα Μάλια και την Αθήνα , ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ακολουθούν παρουσιάσεις σε Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Θεσσαλονίκη. Στο Ηράκλειο παρουσιάζεται την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 7.30 μμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, το Βιβλιοπωλείο ’’Φωτόδεντρο’’ και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη
έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου της ποιήτριας και συγγραφέως Ρένας Πετροπούλου-Κουντούρη με τίτλο

Η ΜΑΧΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ


                την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου,
Κορωναίου 9
(αίθουσα Καστελλάκη)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

Ελπινίκη Νικολουδάκη- Σουρή, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης

                  Δημήτρης Περοδασκαλάκης, Φιλόλογος, ποιητής

Αποσπάσματα  θα διαβάσουν

Ελένη Μωυσιάδου Δοξαστάκη , Φιλόλογος, ποιήτρια
                         Μαρία Φραγκιαδάκη, Φιλόλογος
                                                  
                             και ο Λευτέρης Διγενάκης


             Στο πιάνο η Πιανίστα και Καθηγήτρια Μουσικής, Λίλυ Δάκα
                            Ερμηνεύει η Ουρανία Φθενάκη

                    Λύρα, τραγούδι: Ναπολέων Τσακαλάκης

           Συντονίζει ο Ζαχαρίας Κατσακός, D.E.A  Νεοελληνικής Φιλολογίας - Κριτικός                                                                                                  Λογοτεχνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου